dimecres, 21 de novembre del 2012

Comissió de Seguiment Vallès Instituts

El passat dilluns dia 19 de novembre vam tenir la Comissió de Seguiment de Vallès Instituts.

L'Escola que ens va acollir va ser l'INS La Ferreria i després d'una presentació, comentaris de dates interessants, etc... això és el que van comentar les escoles en L'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES:

INS La Ferreria
Fan la recollida del pati: cada dia 3 alumnes d’una classe diferent són els encarregats de netejar el pati. A través de l’AMPA i del Condis han aconseguit unes armilles que els identifica, i un suc per esmorzar. Comenten que no sempre els hi funciona bé. Depèn del grup que recull s’implica més o menys.
Ja fa uns anys que celebren la “CastaVerda”. Fan dos grups, els alumnes de 1er cicle i els alumnes de 2on cicle. Mentre uns fan la gimcana realitzant proves amb material reutilitzat, els altres fan tallers amb material reutilitzat. Els alumnes de batxillerat fan de monitors a les proves.
També participen del Projecte Rius.
Han començat el 3er Concurs Fotogràfic de denúncia Ecològica, on hi poden participar alumnes de la ESO, alumnes de batxillerat i Cicles Formatius, i mares, pares, professors i tot el personal no docent del centre.

Col·legi Sagrada Família
Recullen els dos patis cada dia. Cada dia li toca a un grup diferent. Al acabar el pati es queda tota la  classe uns 5-10 minuts amb el professor corresponent i al acabar van tots junts a la classe.
També realitzen la Campanya de la Carmanyola. Amb els alumnes més grans treballen la problemàtica de l’alumini, la seva procedència,...
Fan tallers de reciclatge.
Tenen un hort escolar i un compostador.

INS Can Mas
Fan tutories compartides entre els alumnes de 1er d’ESO i els de 4rt ESO. Als alumnes de 4rt tenen assignat un o dos alumnes de 1er. En les hores de tutoria compartida es barregen tots els alumes i s’ajunten les parelles. A la primera sessió que ja han fet, els Delegats Verds de 4rt es van presentar i també els van explicar el programa d’Escoles Verdes.
Volen començar a treballar els hàbits de consum.
També tenen un sistema d’estalvi de consum. A les sales on hi ha dos endolls junts posen un gomet blau a l’endoll que il·lumina el sector més fosc i un de color vermell a l’endoll que il·lumina el sector més il·luminat; de tal manera que pots triar quin endoll vols obrir.
Durant la “Setmana de la sostenibilitat”, els alumnes de 1er treballen l’aigua en totes les àrees, els de 2on l’energia i els de 3er l’atmosfera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada