El passat dilluns dia 26 de novembre vam tenir la Comissió de Seguiment de Vallès sUD.
L'Escola que ens va acollir va ser l'esc La FLORIDA i després d'una presentació, comentaris de dates interessants, etc... això és el que van comentar les escoles en L'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES
ESC La Florida
Concurs de dibuix per la mascota de l’hort: Concurs de dibuix entre EI i CIP i CMP.
Amb el CS es va fer la versió en 3D de l’Hort a Arts & Craft.
Curs passat enquesta a les famílies sobre hàbits sostenibles a la llar. Molt bona participació de les famílies. Amb CSP es va fer el tractament estadístic. Enguany resta per fer la tasca de fer eco-consells per retornar a les famílies i provocar canvis d’hàbits.
Comitè: un encarregat de cada classe, reunits per cicles amb la coordinadora de cicle 1 cop/mes
Enguany es farà una trobada de tots els cicles, on es presentaran els resultats de les enquestes, per construir els eco-consells que es retornaran.
Es reuneixen en hores de pati.
ESC M. La Sinia
Ho fan a les 12’30h, doncs la majoria de delegats es queden a dinar, es troben 1cop/mes. Tenen encarregats verds a partir de 3r.
Apunta que en la normativa del centre s’inclogui la normativa (ex. Portar carmanyola o embolcall sostenible).
Finals curs passat: Oliclak amb els alumnes 6è.
Camins escolars segurs: a partir d’un treball d’una mare s’està treballant. Comentem altres experiències: Emili Carles Tolrà, Igualada: Bus a peu i Sagrada Família.
Concurs de la mascota, el jurat van ser els propis delegats.
ESC Can Llobet
Fan la setmana cultural dedicada a Escola Verda. Concurs de dibuix de la mascota i la seva construcció amb escuma.... tallers contractats externament.
El curs passat van treballar molt l’alumini, amb els delegats a partir de 3r. Van fer gràfiques d’utilització de l’alumini. Van errar en personalitzar el fet de portar alumini, amb les llistes de noms de classe.
A final de curs, es van donar premis a l’evolució en els embolcalls. Això afegit a la estona comuna d’esmorzar.
Participen en la campanya “A l’escola la fruita entra sola” des de P3 a 6è.
Treballen l’hort només a CMP, lligat a un projecte concret de CMP.
EB Montflorit
Han reaprofitat peixeres per plantar bulbs.
Jardí: 2cops/setmana es surt a jugar sense joguines, estimulant la interacció amb els elements naturals.
Les famílies poden quedar-se de 17h a 18h al jardí, establint un espai d’esbarjo familiar.
Projecte emocions: la directora, el curs passat de 0 a 3 anys, va fer una activitat sobre les emocions: “el meu racó preferit del jardí” i amb una càmera de fotos es retrataven els racons que més agradaven del jardí. Amb les imatges es va fer una exposició amb les imatges i les frases de cada nen.
ESC Barcanova
Tenen alumnat de la ESO modificada, amb l’adaptació de la tecnologia a mòdul de jardineria, + PQPI d’hípica.
Aprofiten tot el que envolta el món de la hípica per treballar en tots els àmbits (ex, treballar les matemàtiques pesant el pinso, ...)
També fan tallers de manipulats: ús de restes vegetals per fer treballs de plàstica (centres de taula, decoracions nadalenques,...) i per fer papers reciclats (quaderns, punts de llibres, agendes,...).
EB La Gespa
Han participat a la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Han triat l’objectiu 5 (llençar menys residus) per treballar la 2ona vida dels envasos tot construint instruments amb els envasos que han portat les famílies.
Ho han lligat amb el projecte de la Pau que ja van iniciar el curs passat: La pau és respectar el medi ambient.
Col·legi Sagrada Família
L’Agencia dels Residus del Vallès els ha prestat el compostador i els fa un taller gratuït als alumnes de 6è a canvi d’utilitzar el compostador. A partir d’aquest taller aconsegueixen motivar part dels alumnes més grans de primària.
A cicle inicial recullen la matèria seca a fora l’escola i la guarden en caixes dins el centre. Són els alumnes de 6è que negocien amb el menjador per recollir la matèria humida.
El compost s’utilitza per a l’hort urbà.
Tenen 2 eco delegats per classe que ho fan a la hora del pati.