L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), en coordinació amb 34 regions de 28 països europeus, organitza del 22 al 30 de novembre la sisena Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) 2014. Durant aquests dies se celebraran al voltant de 12.000 activitats arreu d’Europa, de les quals 782 es faran a Catalunya. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. En concret:
Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria;
Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa;
Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus;
Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció, etc);
A Catalunya hi participen 175 entitats, entre administracions públiques, associacions, empreses, escoles, universitats i altres institucions, amb accions que van de l’intercanvi de roba o joguines de segona mà, a tallers de reutilització i reaprofitament de mobles, objectes i aparells, recollida d'excedents de supermercats per a la reducció del malbaratament alimentari, tallers de compostatge, o operacions de neteja als boscos.
22 de novembre: Dia temàtic contra el malbaratament alimentari
Com cada Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s’ha organitzat un Dia Temàtic de Prevenció, que aquest any se centra en la lluita contra el malbaratament alimentari, per al proper dissabte, 22 de novembre.
Sota el paraigua d’aquest dia temàtic es realitzaran 339 activitats, 182 de les quals el mateix dissabte, i tindran lloc a restaurants, comerços, hotels i altres establiments turístics, o escoles, entre d’altres. Algunes de les més destacades són els tallers de cuina amb sobrants, comunicacions a mercats, publicacions de receptes per afavorir l’aprofitament, concursos de plats, i campanyes de conscienciació. L’Agència de Residus de Catalunya ha facilitat a alguns dels restaurants que s’han adherit a la Setmana un conjunt d’eines de comunicació que inclouen envasos portaviandes per emportar-se les restes de menjar, adhesius per evitar les sobres de pa, adhesius per a les cartes que informen sobre la possibilitat de demanar plats de diferents mides, i gerres per promoure el consum d'aigua de l'aixeta, i als comerços i hotels elements per reduir la generació d’envasos i evitar el malbaratament alimentari.
Podeu consultar l’agenda d’activitats aquí
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada