dilluns, 6 d’octubre del 2014

Dia Mundial d'Anar a peu a l'escola


Exemple senyalització camí escolar
El dia 8 d'octubre es celebra el Dia Mundial d'Anar a Peu a l'escola que persegueix incentivar que els infants i joves puguin arribar a l'escola d'una manera segura i sostenible i disminuir l'ús del vehicle privat. D'aquesta manera poder augmentar l'activitat física, contribuir a la millorar la qualitat de l’aire i ajudar a prevenir accidents de trànsit. En aquesta línia hi han propostes i accions que s'estan realitzant des de les escoles per tal d’assolir aquests objectius. Un dels exemples, són els camins escolars que consisteixen en marcar i senyalitzar itineraris segurs per escolars. En aquests enllaços us deixem un parell d’experiències que a més a més impliquen, de manera participativa, a tota la comunitat educativa ( famílies, personal docents i alumnes):
  • Escola Verda CEIP Les Palmeres. Podeu visitar el seu bloc aquí, on està explicat pas a pas l'experiència 
  • Escola Emili Carles Tolrà En aquest enllaç podeu veure el document on explica la experiència realitzada al llarg dels 3 anys de projecte. 
Com a eines i recursos us deixem:
  • TRAZEO: eina TIC formada per una plataforma web + una aplicació mòbil gratuïta que permet dissenyar, traçar i fer el seguiment del camí escolar. 
  • "Programa proposta didàctica camí escolar, camí segur". Programa que recull una proposta didàctica per cadascun dels cicles d'Educació Primària, per tal de dinamitzar el Projecte camí escolar, camí segur. 
  • "Darrera la petjada del Camí escolar". Material educatiu del programa d’educació ambiental de Segòvia, perquè els nens investiguin el camí que fan a peu cap a l’escola i proposin millores per a fer-lo més segur. (En castellà). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada